Korrelbalk

Een onaangepaste zuurgraad van de bodem stelt plantenwortels niet in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Daardoor krijg je een verminderde grasgroei. Vaak steken mos en onkruiden makkelijk de kop op wanneer er open plekken in het gazon komen. Beter voorkomen dan genezen!

Bodems verzuren van nature. eén van de oorzaken daarvan is de zure regen. wanneer de bodem te zuur is, hebben de graswortels moeite om voedingsstoffen op te nemen. Zeker op zandgronden is dit een probleem omdat ze van nature sneller verzuren.

De ideale zuurgraad (ph) voor uw gazon ligt tussen de 6,0 en 7,0. een te lage ph van de bodem belemmert immers de microbiële activiteit van de bodem. daarenboven worden de voedingselementen in de bodem moeizamer vrijgegeven aan de graswortels.

Resten van afgemaaide gras worden minder snel omgezet en er ontwikkelt zich een moeilijk doordringbare viltlaag. water en voedingsstoffen kunnen de graswortels dan niet meer bereiken. Een te lage ph bevordert ook de ontwikkeling van mos.

De juiste zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat het gras weer voedingsstoffen kan opnemen, het gras weer groeit zoals het moet en mos geen kans krijgt. breng de zuurgraad van de bodem daarom op peil met DCM Groen-Kalk.

  • deze gekorrelde kalkmeststof is speciaal ontwikkeld voor gebruik op gazons en siertuinen.
  • door een hoog gehalte aan magnesium (bevat 15 % mgo) zorgt DCM Groen-Kalk voor een frisgroene kleur van uw gazon.
  • gebruiksgemak is verzekerd door de makkelijke strooibaarheid, zowel met de hand als met de meststofstrooier.
  • een jaarlijkse onderhoudsdosis van 1 – 1,5 kg DCM Groen-Kalk per 10 m² tussen september en mei volstaat voor een seizoen lang gazonplezier.
  • DCM Groen-Kalk lost snel op en is volkomen veilig voor uw gazon.

DCM Groen-Kalk de sleutel tot een prachtig gazon!

Groen-kalk 20kg

Verkrijgbaar in 20 (200m²) en 40 (400m²) kg. Klik hier voor ons bemestingsschema!

Dit mag samen met meststoffen uitgestrooid worden.

Ja, ik ontvang graag vrijblijvend een prijsofferte