Sierschors

Sierschors is zeer geschikt bij de afwerking van bloembakken, onder speeltoestellen, vijverranden en borders. Maar ook voor de aanleg van tuinpaden is sierschors zeer geschikt.

Sierschors

  • Het onkruid krijgt geen kans meer: de sierschors verhindert dat nieuw zaad kan gaan kiemen. Vandaar het minder wieden!
  • Erosie wordt voorkomen, de bodem gaat niet dichtslaan bij hevige regenbuien. Zo krijgen de wortels van je planten steeds voldoende zuurstof.
  • De bodem zal minder uitdrogen, zodat je planten het aanwezige bodemvocht optimaal kunnen benutten.
  • Meststoffen spoelen minder snel uit.
  • Oogt mooi decoratief.

Tip

Om onkruidgroei te vermijden, doe je er goed aan eerst een laag sierschors klein kaliber (15/25) aan te brengen. Gebruik sierschors groot kaliber (25/35 mm) als afwerkingslaag. Deze grotere stukken zijn uiterst decoratief.

Assortiment: 2 soorten schors

Pinus Sylvester (15/25mm)

Democratische bodembedekker voor alle gebruik. Naaldhoutschors in afmeting 15/25 is afkomstig van de Sylvester dennenboom. Dit is een alternatieve en goedkope manier om uw borders en paden af te dekken. Vermijdt onkruidgroei en beschermt de grond tegen uitdroging en erosie. Beschermt eveneens tegen vorst, wat toelaat dat uw planten in de lente vlugger heropleven.

Aan te raden dikte: 8 à 10 cm per m². Na een 3-tal jaren verteert de schors en moet je bijstrooien om opnieuw een mooi effect te krijgen. Met 1m³ bedekt u ongeveer 10-12m². 

Verkrijgbaar in bulk (vanaf 1 m³), zakken (60l) of big bale (2m³).

Pinus Sylvester 15/25

Pinus Sylvester 15/25

Pinus Sylvester – Big bale

Decoratieve schors (15/25, 25/35 en 45/80 mm)

De enige schors uit de Landes die zo mooi gezeefd is. Beschermt tegen vorst en slechte weersomstandigheden. Geeft de tuin een uitstraling van een aangename en rustgevende omgeving. Weinig of geen onderhoud nodig dankzij de fijn-gelijkheid van het kaliber. Voorkomt de vorming van onkruid.

Aan te raden dikte: 8 à 10 cm per m². Na een 5 à 8-tal jaren verteert de schors en moet je bijstrooien om opnieuw een mooi effect te krijgen. Met 1m³ bedekt u ongeveer 10-12m². 

Verkrijgbaar in zakken (60 l), bulk (vanaf 1 m³) of big-bale (2 m³). Formaat 45/80 niet in bulk verkrijgbaar. 

Maritieme pijnboomschors 15/25

Maritieme pijnboomschors 15/25

Maritieme pijnboomschors 25/35

Maritieme pijnboomschors 45/80 (wordt enkel gebruikt om schanskorven op te vullen)

Ja, ik ontvang graag vrijblijvend een prijsofferte